Onze kijk en leestips

Aanbevolen video’s

Het talentenverhaal in een metafoor

Ben Tichelaar vertelt het talentenverhaal

Marc Lammers legt het talentenverhaal uit

Progressie gericht reflecterend team

Hoe effectief complimenteren.

Het belang van autonomieondersteuning

Het progressiegericht kantelmodel

Het moedige gesprek. (uit de kast komen)

Carol Dweck over de groeimindset

Psychologische veiligheid

Ed Deci over motivatie in vijf vragen

Daniel Pink over motivatie

Onze leestips

Drive, de verrassende waarheid over wat ons motiveert 
Auteur: Daniel H. Pink
ISBN: 9789047000686
Onderwerp: Drive zegt: Wortels en stokken als motivator waren functioneel in het verleden. Motivatie en betrokkenheid worden worden in de huidige (werk)omgeving gecreëerd vanuit autonomie, meesterschap en zingeving. Een mooi boek als handleiding om meer succes te behalen met gemotiveerde en betrokken medewerkers!

Ontdek je sterke punten
Auteur: Marcus Buckinham & Donald O. Clifton
ISBN: 9789027426154
Onderwerp: Ontdek je talenten en leer dat waar je goed in bent je het meest gelukkig en succesvol maakt. Hoe ga je effectief om met je sterke en zwakke punten.

Your brain at work
Auteur: David Rock
ISBN: 9780061771293
Onderwerp: Engelstalig. David Rock legt op basis van een metafoor uit hoe onze hersenen werken en onderbouwt dit met wetenschappelijk onderzoek. Ontdek hoe deze kennis je eigen leven en het leven van anderen om je heen positief kan beïnvloeden.

Well-Being
Auteur: Tom Rath en Jim Harter
ISBN: 9781595620408
Onderwerp: Engelstalig. De auteurs geven uitleg over de vijf elementen die tot  betekenisvol en gelukkig leven kunnen leiden. Ze leggen per element uit welke invloed je zelf hebt om progressie te boeken. Tevens geven ze per element uitgebreide wetenschappelijke onderbouwing gebaseerd op wereldwijd onderzoek door Gallup.

Compassie als sleutel tot geluk
Auteur: Monique Hulsbergen en Ernst Bohlmeijer
ISBN: 9789089536723
Onderwerp: Ondertitel; Voorbij stress en zelfkritiek. Praktisch handboek met zeer veel bruikbare en goed toe te passen oefeningen die je helpen op pad naar meer (zelf) compassie. En daarna minder stress en meer geluk.

Het einde van de opvoeding
Auteur: Jan Geurtz
ISBN: 9789026318375
Onderwerp: Jan Geurtz maakt in dit boek duidelijk waarom wij als ouders en andere betrokkenen bij het grootbrengen van kinderen doen wat we doen en welke relatie dit heeft tot onze eigen opvoeding en onze normen en waarden. Hij pleit ervoor onze kinderen te verzorgen, een veilige omgeving te bieden, ze lief te hebben zoals ze zijn en ze niet af te keuren en op te voeden tot iets wat wij willen dat ze zijn. Een aanrader voor elke ouder, opvoeder en mensen in het onderwijs en de kinderopvang.

Interessante artikelen

Het ontwikkelingsgericht omgaan met je talenten en sterke punten inclusief veel verwijzingen naar de onderliggende studies.

Klik hier voor het artikel

Organisaties die werken vanuit de op talenten en sterke punten gebaseerde aanpak realiseren een productiviteitsstijging van 12,5%.

Klik hier voor het artikel

Waarom onze hersenen moeite hebben met negatieve feedback?

Klik hier voor het artikel

Wat zijn de redenen om te stoppen met beoordelingsgesprekken?

Klik hier voor het artikel
fonts